tisdag 5 februari 2013

Hemmagjort knäckebröd!

Nu har jag bakat knäckebröd för första gången i mitt liv!
Det blev jättegott (tyckte jag då alltså)
Jag har "tjuvat" recept från Ernst.
Jag skriver ner det till er så ni kan prova baka själv (man kan ju byta ut valnötter och linfrö mot vad man vill egentligen).

3 dl grovt rågmjöl
2 dl vetemjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl hackade valnötter (jag tog bort detta eftersom J är allergisk)
0,5 tsk hjorthornsalt
1 msk mörk sirap
2 dl vatten
0,5 dl vita sesamfrön, orostade
Flingsalt efter tycke och smak

Blanda  alla torra ingredienser i en bunke
Häll sedan i sirap och vatten och blanda ordentligt
Strö ut vetemjöl på bakbordet och dela degen i fyra
Tryck ut degen med händerna först och kavla sedan tills den är riktigt tunn. Strö flingsalt och sesamfrön över degen och kavla in dessa i degen
Lägg ett bakplåtspapper på bakplåten och rulla upp den tunna degen på kaveln, rulla ut på bakplåts pappret
Ställ in den i ugnen på 200 grader ca 5-10 minuter

Ha det gott
Lene

Hemmagjort knäckebröd! Mums fillibabba

1 kommentar:

  1. Ja, visst är det gott med hembakta knäckebröd! Det är även gott att bryta i bitar och ha som tillbehör till ostbricka. Kram Camilla

    SvaraRadera